Knyppling och GIS-kartor…

image  …är lika svårt tror jag fast på olika sätt 🙂

När jag gick i skolan stod knyppling på schemat och jag tyckte det var roligt, om än lite svårt att hålla ordning på alla pinnar, vridningar och korsningar. Då var det inte så många pinnar….Vuxenskolan i Skövde har kurser i knyppling och de som var med på kursen hade många fler pinnar och gjorde både hattar, fåglar och traditionella spetsar. Imponerad!

GIS-kartor är kartor med geografiska informationssystem. Det är en otrolig möjlighet att få bra information om olika områden, byggplaner, fritidsområden och så vidare.
Fick en snabbkurs om hur man jobbar med att ta fram, och ge oss som bor i kommunen, bra kommuninformation om olika områden. Kan väl säga att jag behöver mer kurs för att förstå alla finesser men det var intressant att höra engagemanget och vilka möjligheter det finns.

Vi har många duktiga och engagerade medarbetare i kommunen!

Idekarta

I samband med medborgardialogerna om översiktsplanen har invånarna lämnat synpunkter och de har sammanställts i en karta där man kan läsa alla idéer. Vi har många kreativa invånare också 🙂 Läs gärna vad som kommit fram som idéer!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *