Plantera ett träd!

träd

Hela året är fullt av olika temadagar och idag är det ”Jordens dag”.

Dagen initierades av Gaylord Nelson, USA, den 22 april 1970 för att uppmärksamma världens miljöproblem. Över 175 länder uppmärksammar Jordens dag och 2009 utsåg FN den 22 april till ”International Mother Earth Day”.

Idag är det en organisation, Earth Day Network, som driver ”Jordens dag”. Frågor som fossilfria bränslen, återplantering av skog och skyddande av utrotningshotade arter är några saker de jobbar med. De har drygt 50 000 partners över hela världen.

viskogen

Dagen till ära har jag planterat ett träd i Afrika. Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som jobbar med att bekämpa fattigdom i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania. Fyra länder som är hårt drabbade av avskogningen och som under många år levt med dess förödande effekter för både människor och natur.

Vi-Skogen är en av många organisationer som jobbar med plantering av skog för att på så sätt bidra till en bättre miljö. Men även för att minska fattigdom, skapa utbildningsmöjligheter så att människor kan få mat och skapa möjlighet till självförsörjning. Läkarmissionen och WWF jobbar på liknande sätt men i andra delar av världen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *