Leksand – en mötesplats

FullSizeRender (71)

Under helgen var jag i Leksand för att påbörja min 10 veckors mästarutbildning. Vi var ett 60-tal personer, varav tre från Skaraborg, med olika yrkesinriktningar. Frisörer, låssmed, glasmästare och målare som alla vill bli mästare. Sveriges Hantverksråd har ett myndighetsuppdrag att utfärda och återkalla mästarbrev. De samarbetar med olika branschorganisationer för att ta fram provbestämmelser för gesäll- och mästarbrev.

Det är alltid lika roligt och lärorikt att träffa nya människor och det var en härlig blandning på dialekter. Från Luleå till Ystad och allt där emellan. 🙂

FullSizeRender (70)

Första delarna i utbildningen handlade om att bygga team och vikten av att göra rätt rekryteringar. Vad behövs på företaget eller i organisationen? Vad ska vi komplettera med för kunskap för att utvecklas?
Vi pratade även om vikten av att ge feedback och konsten att kunna ta emot konstruktiv kritik. Vi växer alla av att kunna få konstruktiv kritik men det är svårt att ge och svårt att ta emot. Det är viktigt att man skiljer på sak och person, något som är viktigt att tänka på även inom politiken.

IMG_1545

En av de andra delarna vi jobbade med var ledarskap. Vad är egentligen ett bra ledarskap? För mig är en bra ledare någon som lyssnar, inspirerar, teambildar. Men även en person som är drivande, har en tydlighet och någon man kan lita på.

Det sägs att ett budskap ska förmedlas vid minst tre olika tillfällen på minst tre olika sätt… Vi pratade om hur vi kommunicerar… kroppsspråket står för ungefär 70 % av det vi förmedlar. Intressant tycker jag!

Idag…har vi haft heldagsmöte med budget, nu en liten paus innan fullmäktigemötet startar.

Spännande och intensiva dagar!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *