Man ska vara glad över att det är väder överhuvudtaget!

image

Nu är det politiska arbetet igång på riktigt efter en skön ledighet. Mycket att uppdatera sig i och det medför många möten. Hösten kommer innehålla budgetarbete, översiktsplan, skolorganisation och mycket annat intressant.

Idag har vi haft höstens första kommunstyrelse där vi bland annat svarade på motioner, beslutade att flytta över ansvaret för ungdomsgårdarna till Kultur- och fritidsnämnden och en del andra ärenden. Idag var det bara 15 ärenden så halv fyra var vi klara.

Ibland inleds kommunstyrelsens möte med information och idag var Linnea Bengtsson hos oss. Hon jobbar på halvtid på kommunalförbundet och halvtid är hon internationell affärsutvecklare i Lidköping. Samarbetet mellan Lidköping och Rockford i USA har skapat arbetstillfällen i Skaraborg. Det har öppnat upp möjligheter för företag i Skaraborg att lättare exportera produkter till USA men också att våra ungdomar kan studera i Rockford utan någon större kostnad.

Fem mil från Rockford ligger Belvidere som är intresserade av att skapa liknande samarbete med Falköpings kommun. Under våren var borgmästare Mike Chamberlain och hälsade på oss. Han träffade ett antal företagare som presenterade sin verksamhet och nu önskar han att vi ska komma till USA. Roligt om vi kunde få till ett samarbete som gynnar både näringsliv och kommunens verksamheter.

Förra veckan brann förskolan Urd ner, tragiskt på många sätt. Idag fick vi till vår stora glädje höra att Barn-och utbildningsförvaltningen har lyckats hitta förskoleplatser till de 28 barn som skulle börja på Urd i veckan.
Härligt att höra att det varit ett stort engagemang av invånare och företagare i kommunen som erbjudit sig att hjälpa till på olika sätt. Stort tack till er alla!

image

Samtidigt som jag började jobba kom hösten…Det började vara kallt och regnigt på måndag morgon för att utvecklas negativt. Idag, 10 augusti, kommer vi troligtvis minnas som den kallaste 10 augusti på 114 år!

Jag brukar vänta så länge som möjligt med att ta på mig sockar men idag fick jag inse att hösten är här, i vilket fall tillfälligt. Alltså….sockar på!

image

Pippi Långstrump sa en gång att ”man ska vara glad över att det är väder överhuvudtaget” men jag längtar efter värme så jag kan ta av sockarna igen. 🙂

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *