Mycket nu!

Det händer mycket spännande och roligt i kommunen nu. På köttorget byggs det för fullt, 24 lägenheter och lokaler för H&M.

Under en längre tid har vi pratat om att utveckla Plantis med ny café/restaurang, göra parken än mer attraktiv på olika sätt. Nu är bygglovet klart och vi kan börja bygga huset som ska innehålla café/restaurang. Förhoppningen är att det ska vara klart för invigning 6:e juni 2018. Det finns även planer för en äventyrsgolf framöver och jag hoppas verkligen att Plantis blir en given mötesplats för alla.

Prästgårdgärde har varit påtänkt som ett nytt bostadsområde under många år och nu äntligen är det på gång. Det har varit en markanvisningstävling där företag fått komma in med förslag på byggnation för området. Igår tog vi beslut om vem som vann markanvisningstävlingen och vi kan se fram emot 170 nya lägenheter.
Det blev en helt ny aktör för kommunen, OBOS Sverige, Nordens största bostadsutvecklare. När området är färdigbyggt kommer det finnas 110 bostadsrätter och 60 hyresrätter, mestadels 2:or och 3:or.

Det pratas mycket om hållbart byggande idag, att man ska bygga i trä istället för annat material. OBOS kommer bygga sina hus på Prästgårdsgärde i trämaterial och det känns riktigt bra!

Idag ska vi ha en informationsträff med fastighetsägare och byggföretag inför markanvisningstävling på Diamanten, gamla SAAB-fastigheten. I planen möjliggörs det för två, lite högre hus och ungefär 70 nya bostäder. Har hört att det finns många som är intresserade av att bygga här så det ska bli ett intressant möte idag.

Nu är det bara byggnation i våra övriga tätorter som vi behöver få till…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *