Nedräkningen har börjat!

Nyligen hemkommen efter två intensiva dagar med 800 andra Centerpartister från hela landet. Centerpartiets valkonvent och upptakt inför valet gav mycket energi och många idéer och nu är det bara att köra – ända in i kaklet!

Drygt 35 dagar kvar till valet den 9:e september, mycket jobb ska göras, många samtal och möten, frågor som ska besvaras och idéer ska tas tillvara.

Annie Lööf inledde dagarna med en hyllning till alla som på olika sätt hjälpt till i släckningsarbetet när bränderna brett ut sig och förstört oerhört mycket. 25 000 ha,
40 000 fotbollsplaner, minst en miljard i pengar. Och då är inte familjernas oro och lidande med.

I Ljusdal är det fortfarande 300 brandmän som kämpar mot elden, kommunen serverar 2000 matportioner varje dag till de som hjälper till. 200 skogsägare är vad man tror är drabbade.

Annie Lööf är tydlig; – vi behöver se över vårt krisarbete, en nationell krisfond och en luftsläckningsorganisation behöver tillsättas. Mer pengar till deltidsbrandkåren, hemvärnet och många fler.

Torkan som drabbat Sverige och lantbrukarna hårt handlade naturligtvis nästa område om. Centerpartiet vill satsa drygt 3 miljarder mer än regeringen för att hjälpa lantbruket mer långsamt, inte bara som en akut åtgärd.

Vi vill ge ett generellt stöd till lantbruk med ko, nöt, lamm och växtodling. Vi vill att regeringen ska lämna in en statsstödsansökan till EU-kommissionen och sänkta kontrollavgifter för slakterierna.

Höjd återbetalning av dieselskatt är efterlängtat från lantbruket och i Centerpartiets krispaket vill vi höja återbetalningen av dieselskatten med 50 öre.

Mer pengar till jordbruksverket för snabba stödutbetalningar, eller snabbare kanske jag ska säga. Det är stöd som inte betalats ut för vare sig 2015, 2016 eller 2017 och detta måste ändras. Stöden behöver betalas ut NU!

Centerpartiet har hela tiden varit emot kilometerskatten och regeringens planer på att införa detta måste avbrytas. Det gynnar inte näringsliv eller den svenska åkerinäringen.

Det här är några av förslagen som finns i Centerpartiets krispaket, vill ni läsa mer kan ni göra det här.

Annie fortsätter sitt tal med vikten av all stå upp för medmänsklighet, demokrati och ett samhälle som håller ihop.

Rätten till assistans – Sedan regeringen införde nya assistansregler har 1500 personer fått sin assistans indragen och nio av tio barn får avslag på sin ansökan. Det här slår oerhört hårt mot familjer där barnen kanske behöver hjälp 24 timmar om dygnet för att överleva.

För mig blir det skrämmande när andning inte ses som ett grundläggande behov till assistans…För mig är det ett självklart skäl till assistans, både för den som det gäller och för familjen runt om.

Centerpartiet vill förändra lagstiftningen, fler familjer ska få rätt till assistans och kunna leva och inte bara överleva i sin vardag.

Årets val kommer bli ett tydligt värderingsval där vi väljer om vi vill stå upp för medmänsklighet, demokrati, frihet, värderingar och alla människors lika värde, rättigheter och skyldigheter.

Det har aldrig varit så viktigt att rösta som det är i det här valet, förtidsröstningen börjar 22 augusti och valdagen är den 9:e september.

Stå upp för medmänsklighet och demokrati, använd din rätt att välja de politiker du vill ska styra Sverige, regioner och kommuner.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *