Nytt tågstopp?

IMG_1841

Idag var jag inbjuden till Vartofta för att träffa representanter från samhällsföreningen. Det är alltid roligt och inspirerande att träffa engagerade människor.

Vi började med en rundtur i samhället och kollade på tänkbara nya tomter för byggnation, företagsetableringar, vägar som skulle behöva utrustas med belysning med mera.

Efter rundvandringen pratade vi allmän utveckling av Vartofta och vad ett ”tågstopp” skulle innebära för samhället. Vi i Centerpartiet driver frågan om att få till en station i Vartofta när man ändå ska bygga om Jönköpingsbanan. Tågen stannar ofta i Vartofta för att släppa förbi mötande tåg och när man ändå stannar skulle det vara bra för samhället och kommunen om vi kan få till en station där man kan gå av och på tåget.

Det är ett långsiktigt och medvetet arbete som gäller om vi ska få till en tågstation i Vartofta men om vi lyckas medför det ett lyft för Vartoftas invånare, kommunen och miljön. Det skulle öppna upp för ett större arbetsmarknadsområde, tillgång till två högskolor, inflyttning och en hel del annat.

Vi vet att Floby och Stenstorps stationer har medfört att folk bor kvar, flyttar in, att företag etablerar sig och så vidare, kan vi få till en fjärde station vore det ett lyft för hela kommunen.

Jag hoppas att jag blir inbjuden till fler av kommunens orter för att prata utveckling och framtid!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *