Rivstart på veckan!

I dag har det varit en ”mötesracedag”. Halv nio började första mötet, beredning inför kommunstyrelsens nästa arbetsutskottsmöte. Vi går alltid igenom aktuella frågor, vilka tjänstepersoner som ska föredra ärendet, tid för presskonferens och så vidare.

På nästa arbetsutskott kommer representanter från Dalenium och berättar om verksamheten och samarbetet vi har. Vi kommer även få information från kommunalförbundet Avfall Östra Skaraborg.

En del av beslutspunkterna handlar om kommunstyrelsens årsredovisning, internkontrollplaner och fortsatt utveckling på Fåraberget, Tåstorp 7:7.

Innan lunch träffades ordförandegruppen för att diskutera investeringar och budget. Vi har stora investeringar de närmaste åren, främst i skolor och förskolor. Demensboendet är också en stor investering som är klart till hösten. Positivt för kommunens utveckling men även en utmaning när det gäller ekonomin.

Efter lunchen var det möte med ekonomichef och förvaltningsekonom och fortsatta diskussioner om våra investeringar. Det var många bra samtal och även om det är en ekonomisk utmaning framöver kan vi ändå vara glada. Det är många kommuner runt om i landet som behöver göra stora investeringar men som har det betydligt tuffare ekonomiskt. Men vi behöver se över varje investeringsobjekt så att de inte sticker iväg i kostnader.

På eftermiddagen var det möte med Trym- ekonomisk förening som vill bygga ett boende för ungdomar med särskilda behov. Det märks att det finns ett stort engagemang i föreningen och det var intressant att höra på deras planer för framtiden.

Nu är det bara kvällsmötet kvar…Gruppmöte med Centerpartiet. 17.30 började vi med företagsbesök på Floby Autokaross och sen möte i Floby gamla kommunhus.

Gruppmötet inleddes med att ekonomichefen berättade hur ekonomin ser ut och hur det ser ut inför budgetarbetet för 2020 som drar igång nu.

Lite senare på mötet pratade vi om att det behövs bostäder och allmänt lyft i våra orter utanför tätorten och det kom upp många bra idéer som vi behöver fortsätta jobba med.

Vi kände oss nog alla lite nöjda med mötet när vi vid 22.00 styrde hemåt. Långa dagar och många möten blir det men det är intressanta dagar med mycket innehåll.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *