Smart och snygg ”compact living”

Nu är kommunledningen i full fart med företagsbesök igen och senaste besöket var hos Veronica och Morgan Nyman på MorganNymanAB i Häggum som gör villavagnar.

Det är ett familjeföretag som de startade för 15 år sedan och de har idag 15 anställda. De har både fabriksnya och begagnade vagnar och de egentillverkar ungefär 20 vagnar per år och resterande köper de in från andra företag.

Vi fick en rundvandring för att titta på några av de vagnar de har i lager och jag måste säga att jag är imponerad. För ungefär 40 år sedan var jag inne i några villavagnar och jag kan väl säga att det har hänt otroligt mycket sedan dess.

De flesta av villavagnarna ligger på 40 m2 men de finns från 30-96 m2 säger Morgan. I våra egentillverkade vagnar har alla vattenburen golvvärme och en luftvärmepump. De tillverkas i tre ”arbetssektioner” där man i den första gör stommen, nästa målas vagnen och i sista sätts kök och annat på plats. Vi köper in virke och monteringsjobb vi inte gör själva från lokala företag och tillverkningen tar ungefär tre veckor, säger Morgan.

Vilka köper en villavagn? Det är olika, en del vill ställa upp den på en camping medan andra behöver ett extra hus på tomten. När kunden bestämt vilken vagn de vill ha ser vi till att den kommer på plats. Det kan vara lite marigt om marken är väldigt ojämn eller om det är klippigt och smalt men vi har hitintills inte behövt ge upp, säger Morgan nöjt. Vi har även service på villavagnar och ett samarbete med campingar för att ge bra service till våra kunder.

De är ledande i Sverige och ungefär 100 vagnar säljer de under ett år och vi har leveranser från norr till söder säger Veronica.

Och jag kan förstå varför när jag varit inne i några av vagnarna. I de lite större finns två sovrum, två badrum, ett fullt fungerande kök med kyl, frys och diskmaskin. De är trevligt och smart inredda för att man ska få plats med mycket saker på en trots allt liten yta. Å andra sidan, en vagn på 96 m2 är större än många lägenheter.

Tack för ett intressant och givande besök!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *