Sveriges mest attraktiva logistikcenter finns i Falköping!

Under tjugo-tal år har kommunen jobbat strategiskt med att utveckla Marjarp och Skaraborgs logistikcenter.

Det har funnit människor som varit kritiska och sagt att det aldrig kommer bli något bra av det där.

Men under de senaste åren har det hänt mycket på området och idag har vi många företag som etablerat sig eller expanderar sin verksamhet.

De senaste etableringarna är Arlas ostlager och GreenLog som är ett stort ”lagerhotell” där man kan lasta från tåg till lastbil eller tvärtom under tak.
Södra och Stora Enso, TBN åkeri, Carlsson & Perssons Skogstjänst är några av de andra företagen som finns i området.

Sedan några år tillbaka etablerade Jula sig i Falköping och de har bland annat kört containrar mellan Falköping och Julalagret i Skara.

 

Under senaste året har kommunen och Jula haft samtal om hur vi tillsammans ska kunna utveckla området tillsammans. Jula har även framfört önskemål om att köpa loss den terminal som de använder sig av. I samband med presskonferensen skrevs ”letter of intent” under av Karl-Johan Blank, ägare till Jula, Joachim Frykberg, VD,Dan Gabrielsson, kommunstyrelseordförande och Katarina Andersson, kommundirektör i Falköpings kommun.

Idag har vi tagit beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott om att upprätta ett ”letter of intent” som innehåller både försäljning av terminalen men även hur vi gemensamt ska utveckla hela området i fortsättningen. Jula AB kommer under två år ha option på
300 000 m2 mark för att kunna jobba med fortsatt utveckling och nyetableringar på området. Spännande!

”Jula AB och Falköpings kommun har en gemensam vision att utveckla Marjarpsområdet till ett av Sveriges mest attraktiva logistikområden. Visionen omfattar såväl utvecklande av nya logistik- och transportlösningar som etablerandet av ny logistikansluten verksamhet. Målet är att Skaraborgs Logistic Center ska vara etablerat som ett av Sveriges starkaste varumärken inom logistikområdet senast 2025”.

Joachim Frykberg, VD på Jula AB säger vid presskonferensen att Falköping har fantastiska logistiklösningar. Han fortsätter med att säga att vi vill inte utvecklas någon annanstans, vi vill utvecklas här i Falköping och i Skaraborg. Det är tillsammans vi gör utveckling.

På frågan om vi tror att det kommer ge arbetstillfällen säger vi med enad röst, absolut! Dels nya arbetstillfällen men även att redan etablerade företag i kommunen får del av utvecklingen på Marjarp. Men förhoppningsvis blir det även nya utbildningar på Lärcenter.

Det är verkligen roligt att vi idag har tagit ett steg till i utvecklingen på Marjarp och Skaraborgs Logistic Center och jag ser fram emot ett fortsatt samarbete med Jula AB.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *