Många positiva saker kan hända en regnig torsdag i september

Större delen av dagen har det verkligen öst ner men vad gör väl det när det händer många positiva saker?

Dagen börjades med att jag blev intervjuad av nomineringskommittén som ska lägga fram förslag på riksdagskandidater inför valet 2022.

Vid tolv-tiden startade Centerpartiets stämma som ska hålla på fram till söndag middag. Alltid roligt och intressant att diskutera partipolitik med kollegor från hela landet. Idag har vi debatterat två områden, en liberal demokrati och landsbygd, jordbruk, miljö, klimat och energi.

För mig, och många andra, är det viktigt att vi hela tiden jobbar med att utveckla demokratin och jag tycker programmet och många av motionerna som har antagits idag är bra.

Vi var många Skaraborgare som var uppe i talarstolen under dagen och det handlade bland annat om demokrati, vargbestånd och djurskydd.

I vanliga fall brukar vi vara 600-700 centerpartister från hela Sverige som träffas men på grund av pandemin sitter vi den här gången på många olika platser i landet. Det är trist att inte få träffas som vi brukar men jag är glad och tacksam för att vi från Skaraborg kan vara tillsammans under de här dagarna.

I och med att stämman startade idag kunde jag tyvärr inte vara med när första spadtaget togs för att bygga Odensbergs skola men ordförande i tekniska nämnden och barn- och utbildningsnämnden var på plats.

På måndag drar arbetet igång på riktigt och skolan förväntas vara inflyttningsklar vecka 7-8 2022. När skolan är klar börjar renoveringen av förskola och kök. Det känns så bra att vi äntligen är igång för detta har varit en av partiets stora hjärtefrågor, både innan och efter skolorganisationsbeslutet.

Som bonus på en bra dag fick jag träffa en härlig kompis från Halland som hade vägarna förbi Skövde där vi är under stämman. 🙂

Imorgon är det dags för nya områden, bland annat en stark grön ekonomi med fler företag och bostadsfrågor då jag ska debattera för en hållbar stads- och landsbygdsutveckling.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *