Vandring på Ålleberg

I veckan hade Adam och jag möjlighet att följa med på vandring med Anki Rundquist, FalbygdsTurism.

Anki startade sitt företag tidigare i år, något som kan kännas lite skrämmande under detta pandemiår. Anki svarar glatt att det har gått bra trots allt och kanske beror det på att mina vandringar är utomhus i härlig miljö och att många har hittat ut på ett annat sätt under pandemin.

Anki gör vandringar på Ålleberg men även i och runt Luttra, bland annat Luttra kyrkby. Vi fick följa med på den ”lilla rundan” på Ållebergs ”änne” där det finns mycket spännande att få höra om. Vad sägs om platsen där guldhalskragen hittades eller där porten till Ållebergs ryttare finns?

Det är med stor inlevelse som vi får höra om både sägner och hur våra platåberg är uppbyggda men vi får även en ”rundvandring” i alla våra platåberg som finns i närområdet. Det är verkligen häftigt!

Falköpings kommun är delaktig i projektet ”Platåbergens geopark” där vi tillsammans med andra kommuner jobbar för att etablera Sveriges första Unesco Globala Geopark. Skulle vi få till det är det en kvalitetsstämpel och ett bevis på att natur- och kulturmiljöerna runt om oss är värda att uppmärksammas internationellt. Självklart är Anki engagerad även här och det märks tydligt att hon är stolt över våra platåberg och dess historia.

Under Mekelsmäss gör Anki en del vandringar, låter det intressant att hänga med? Då tycker jag att du ska höra av dig till henne.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vandring på Ålleberg

  1. Anki skriver:

    Tack Karola 🤗
    Det var en trevlig eftermiddag med många intressanta diskussioner. Vi sitter på ett unikt historiskt och geologiskt kulturarv som är väldigt inspirerande att få visa upp, både för inresande turister och boende i området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *